fürdőszoba világítás

A fürdőszobában található világítóstetekre más szabály vonatkozik, mint más helyiségekre. Ennek az oka a víz közelsége az áramhoz. A ledlampak.com -on mindennemű fürdőszoba világítás megtalálható a fürdőszobai mennyezeti lámpák mellett rengeteg álmennyezetbe épített lámpa különböző fürdőszobai fali lámpák és világító tükrök, valamint, a leglényegesebb fürdőszobai tükörmegvilágító lámpák széles választékát találja. A fürdőszoba világítás biztonsági követelményeivel kapcsolatban részletes tájékoztatást blogunkban talál.

Nézet:
Sorrend:
 
Sorrend:

A füdrőszoba fő világítása

A fürdőszoba világítás fő elemei:

  • fürdőszobai mennyezeti lámpa

  • Fürdőszobai beépített lámpa

  • Fürdőszobai tükörvilágítás

  • Fali lámpák

  • világító tükrök

A fürdőszoba világítás alapját a mennyezeti lámpák és a mennyezetbe épített lámpák adják. Ez tehát a fürdőszoba fő világítása. Ezek a lámpák hagyományos foglalattal szerelt vagy LED mennyezeti lámpák. A legtöbb a víz és a por ellen extra védelemmel rendelkezik. IP védettsége általában 44. Ez az IP védettség azonban csak a vízcsap és zuhany közelében kötelező. Tehát egy nagy belmagasságú fürdőszoba 2,4 m feletti magasságában már akár IP20 -as pl. kristály mennyezeti lámpa is használható.

A fürdőszobai tükörvilágítások és a fali lámpák szinte kivétel nélkül IP 44 védelemmel kell rendelkezzenek. A ledlampak.com kínálatában rengeteg tükörvilágítást talál. Ezek egy része a tükör oldalaihoz, másik részük pedig a tükör fölé lett tervezve.

A világító, nagyítós tükrök igazából nem a fürdőszobai megvilágítást szolgálják, azért világítanak, hogy amikor belenézünk a tükörbe jobban lássuk magunkat. Ennek megfelelően igen kis fényerővel világítanak. természetesen ezeknek a termékeknek a többsége is LED lámpa. Az egyéb fali lámpák pedig a kiegészítő világítás részei. Kellemes hangulatot teremtenek a helyiségben.

LED világítás a fürdőszobában

Természetesen a fürdőszobában is egyre többször találkozhatunk LED lámpával akár mennyezeti lámpa, akár tükörvilágítás vagy beépített lámpa az amiről szó van. Ezek a világítótestek a korábban közkedvelt halogén lámpákat szorítják ki. A jelenleg forgalomban lévő LED beépített spotlámpák legnagyobb előnye a régi halogén lámpákkal szemben, nemcsak a fogyasztásban, hatásfokban, hanem az élettartamban is jelentkezik. Ezek a fürdőszobai LED spotlámpák ugyanis akár 50.000 óra élettartammal is rendelkezhetnek. A másik nagy előnyük a kis méret. rengeteg olyan dekorációs beépített világítás készül a fürdőszobai lámpák között ami kizárólag a LED -ek mérete miatt lehetséges. A ledlampak.com -on nagyon sok LED fürdőszobai lámpa közül válogathat. Ezek akár 100 cm fölötti szélességű tükrök megvilágítására is alkalmasak.