Kültéri lámpák

A ledlampak.com lámpa webáruház kültéri lámpa kínálata egyedülálló. Rengeteg LED kültéri lámpa közül választhat akár teraszára keres kültéri mennyezeti lámpa megoldást, akár csak egy dekorációs világítás, mozgásérzékelős kültéri lámpa, fali lámpa vagy kerti kandeláber a megoldandó feladat itt mindenféle lámpát megtalál az ultramodern stílustól a teljesen klasszikus termékekig. Tegye stílusossá, világossá és biztonságossá kertjét az általunk frogalmazott kültéri lámpák segítségével!

Kültéri világítás épületekhez és kertekhez

A kültéri területek megvilágítása nagyon fontos feladat. A jó kültéri megvilágításnak köszönhetően éjjel is élvezheti a kertjét, ami nyáron különösen jól jöhet, hiszen ki ne szeretne egy kellemes hangulatú estét kellemes hangulatban a teraszán vagy mondjuk a medencéje mellett eltölteni. A kültéri világítás esztétikai vonzereje mindig nagyon fontos  szempont a kert tervezésénél. Az otthon tereprendezésének befejező eleme.

Ugyanakkor jelentősen javítja a biztonságot. Bizonyítékok vannak arra, hogy a megvilágított épületek csökkentik a betörés vagy lopás kockázatát. Az utak, lépcsők és más területek megvilágításával csökkentheti az esések vagy balesetek kockázatát.  

A kültéri lámpák között sok lépcsővilágításra való és mozgásérzékelős terméket is forgalmazunk. Ezek a lámpák is az Ön biztonságát növelhetik.

A LED kültéri világítás

Az energiahatékonyság és a termék élettartama két fő szempont, amelyet figyelembe kell venni a kültéri lámpák kiválasztásakor. A LED kültéri lámpák a legjobb megoldás erre. Ezek a kültéri lámpák avval a további előnnyel járnak, hogy azonnal erős fényt biztosítanak, ellentétben az energiatakarékos testvéreikkel, amelynek a felmelegedéshez időre van szüksége. Ez hatalmas előnye az ilyen típusú kültéri világításnak.

A különböző kültéri területek megvilágítása

A meghatározott helyeken ( pl: utak mellett, homlokzatokon) elhelyezett lámpák biztosítják az optimális megvilágítást a kertek számára. Termékkínálatunk biztosítja, hogy Ön is megtalálja online áruházunkban a tökéletes megoldást kültéri világítási igényeire. A mozgásérzékelős kültéri lámpák például megvilágítják az autója vagy a járda útját, de sokféle kültéri mennyezeti lámpa közül válogathat a garázs vagy akár a kültéri folyosó számára. A kültéri reflektorok pedig a kert egy adott pontjának megvilágításához nyújtanak segítséget. Néhány kerti lámpánkat úgy tervezték, hogy könnyen hordozható és mozgatható legyen. Ezeknek a napelemes vagy solar lámpáknak még elektromos csatlakozást szükségük.

Erkélyek, teraszok, filagóriák lámpái

A teraszok, erkélyek és tornácok alapvető fontosságú pihenőhelyek, és ezeknek a helyeknek a megfelelő megvilágítása az egyik legfontosabb dolog a kerti világítás tervezése során. Egy teraszon, erkélyen mind kültéri mennyezeti lámpát, függőlámpát vagy fali lámpát is alkalmazhatunk a világításra. Ezeken a majdnem zárt, esőtől védett helyeken bármikor elhelyezhet egy IP 44-es kültéri lámpát.

A medencék, szökőkutak megvilágítása

A medencék, szökőkutak megvilágítása mindig speciális feladat, hiszen a víz erősen vezeti az áramot. Ezért ezeken a helyeken mindig IP 68-as védettségű törpefeszültségű kültéri lámpákat helyeznek el. Speciálisan szigetelt külső tápegységek és csatlakozók kerülnek beépítésre.

Smart home lámpák, okos kültéri lámpák a ház körül

A mai, egyre egyszerűbben programozható és egyre több funkcióra alkalmas smart home vagy okosház-rendszerek természetesen nemcsak otthonuk belső területein, hanem a kültéri világítás területén is egyre több lehetőséget biztosítanak. Ezek között a kültéri lámpák között már nemcsak egyszerű kültéri LED lámpák, mozgásérzékelő lámpák találhatóak, hanem kamerával szerelt, akár okostelefonnal is vezérelhető termékeket is.

A kültéri lámpák anyaga

A kültéri lámpák lámpatestének nagy részét alumínium öntvény alkotja, de nagyon népszerű anyag a rozsdamentes acél is. A diszperzor a legtöbbször üvegből vagy UV álló műanyagból készül.

A kültéri lámpákat rengeteg behatás érheti. Ezért védeni kell őket az UV sugarak, az eső, a hó, a szél, sőt akár orkán  és a por ellen egyaránt.

Az UV sugárzás elleni védelem a kültéri lámpákon

A legtöbb LED kültéri lámpa nem üveg diszperzorral, hanem valamilyen műanyaggal készül például olyan Polikarbonátból ami hosszütávon is könnyedén ellenáll az UV sugaraknak.

A kültéri lámpák IP védettsége

A víz és a por elleni ellenállóságot pedig különböző szigetelések, speciális kötések és kötődobozok felhasználásával javítják.

Azt, hogy egy kültéri led lámpa vagy hagyományos lámpa mekkora víz és por elleni védettséggel rendelkezik az IP védettség adja meg. Ezt minden lámpagyártó minden termékén köteles megjelölni.

A kert különböző területein különböző IP védettség szükséges a kültéri lámpák tartós használatához. Ezért érdemes a tervezéskor szakember segítségét kérni.