kültéri mennyezeti lámpák

A kültéri mennyezeti lámpák jól illeszkednek az erkélyek, verandák, teraszok hangulatához. Fogadjáak a vendégeket, megteremtik a megfelelő kellemes hangulatot, légkört az otthonának. A kültéri mennyezeti lámpák hagyományos, foglalattal szerelt kivitelben és fix beépített LED-es kivitelben is készülnek. Ezek az LED kültéri mennyezeti lámpák. A ledlampak.com kínálatában mindkét változatból nagy választékot talál rengeteg stílusban és színben, valamint sokféle méretben.

Nézet:
Sorrend:
Sorrend:

Kültéri mennyezeti lámpák - LED kültéri mennyezeti lámpák és a biztonság


Ha meg akarja világítani házának homlokzatát vagy teraszát a ledlampak.com -on megvásárolhatja a megfelelő kültéri mennyezeti lámpákat . Kínálatunk a kültéri mennyezeti lámpák széles választékát találja, számos stílusban. A modellek többsége különösen gazdaságos az LED technológiának és a mozgásérzékelőknek köszönhetően.


A kültéri mennyezeti lámpák alkalmazási területei


A kültéri mennyezeti lámpák legtöbbször az eresz alatt, teraszon, erkélyen vagy a  bejáratnál helyezkednek el. Mivel a kültéri mennyezeti lámpák közvetlenül a mennyezet alá vannak felszerelve, egyenletesen megvilágítják a területeket. 


A kinti mennyezeti lámpákra vonatkozó követelmények


Ellentétben a belső világítással kültéri mennyezeti lámpák és az egyéb kültéri lámpák speciális igényeknek kell, hogy megfeleljenek. Víz és por ellen védettek kell legyenek, hiszen esőnek, szélnek és egyéb időjárási tényezőknek is ki vannak téve. Erről információt egy kétjegyű szám ad meg, amely azonosítja az úgynevezett IP védelmi osztályt. Az első számjegy idegen testek és az érintkezés elleni védelmet írja le 0-tól 6-ig terjedő skálán. A második szám a nedvesség és nedvesség elleni védelmet jelzi 0-tól 9-ig terjedő skálán. Minél nagyobb a szám, annál ellenállóbb a lámpa.
Mivel a kültéri mennyezeti lámpákat tető alá telepítik, általában nincsenek kitéve teljesen az esőnek. Ugyanakkor képesnek kell lenniük arra, hogy minden oldalról elviseljék a fröccsenő vizet, és bizonyos védettség a por ellen is szükséges. A külső mennyezeti lámpák ezért általában IP44 védettséggel rendelkeznek, ellenben a beltéri mennyezeti lámpák IP20 védettséggel.

A kültéri mennyezeti lámpák anyaga

A kültéri mennyezeti lámpák alapanyaga a legtöbbször alumíniumöntvény vagy rozsdamentes acél. Ez a két anyag biztosítja a legjobban, azt, hogy a kültéri lámpák hosszútávon ellenálljanak az időjárás viszontagságainak. Felületük minél tovább szép maradjon, illetve biztonságosan működjenek.

Az LED kültéri mennyezeti lámpák és az energiatakarékosság

Az LED technológiával készült kültéri lámpák - ugyanúgy, mint beltéri testvéreik - egyre inkább elterjednek. Ennek egyik fő oka, hogy egy kültéri LED lámpa akár húsz évig is működhet felszerelés után anélkül, hogy bárkinek hozzá kéne nyúlnia. A másik fő ok pedig az energiatakarékosság. Bár egyre több kültéri mennyezeti lámpa is rendelkezik beépített mozgásérzékelő szenzorral, a hagyományos fali kapcsolóról működtetett kültéri mennyezeti lámpák még mindig sokkal elterjedtebbek. A ledlampak.com kínálatában az LED kültri mennyezeti lámpa mellet természetesen sok hagyományos foglalattal gyártott termék is megtalálható. Mi, ezeket a lámpákat is LED fényforrással szállítjuk. Így az Ön kényelme és biztonsága ezekkel a lámpákkal is ugyanúgy biztosított, mint a fix beépített LED fényforrással rendelkező társaiknál.

A kültéri mennyezeti lámpák csatlakozatatása a villamos hálózatba

A kinti mennyezeti lámpákat is ugyanúgy kellcsatlakoztatni a villamos hálózathoz, mint beltéri társaikat. A különbség a csatlakozók kivitelében szokott jelentkezni, hiszen a kültéri mennezeti lámpáknál nagyon fontos a megfelelő szigetelés is.

Amennyiben LED kültéri mennyezeti lámpa vásárlásán töri a fejét, akkor sem kell izgulnia, mert a beépített LED tápegységek kialakításánál és csatlakoztatásánál is ügyelnek a gyártók a fenti szempontokra.